Satayspett

 

Satayspett med jordnötssås 2 port

250 g fläskfilé

Marinad:
½ msk honung
½ msk soja
1 msk sesamolja (eller majsolja)
½ tsk torkad malen ingefära
lite salt
ev. lite gurkmeja

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden.
Lägg kött och marinad i en plastpåse och marinera minst en timme.
Blötlägg små grillpinnar av trä. Trä pinnen två-tre gånger genom
köttskivan och trä två tre skivor på varje pinne.
Grilla spetten på galler (med plåt under) mitt i ugnen. Vänd dem när
de fått färg på ovansidan.

Jordnötssås:
½ dl salta jordnötter
½ dl grädde
½ dl vatten
sambal oelek efter smak
1 hönsbuljongtärning
½ tsk maizenamjöl
1 tsk pressad lime

Mixa nötterna till pasta. Blanda därefter samtliga ingredienser i en
panna och koka upp det hela, rör om hela tiden

image_pdfimage_print