Schweizerschnitzel

shweizershnitzel400

 

Schweizerschnitzel

2 port

4 skivor skinka (tunna) ca 500g
2 – 4 ostskivor, lagrad
2 tunna skivor rökt skinka

Panering:
1 ½ msk vetemjöl
3/4 tsk salt
½ krm vitpeppar
½ stort ägg
3/4 msk senap
½ dl ströbröd

Lägg köttsidorna bredvid varandra.
Täck hälften av dem med ost och skinka.
Lägg på de återstående köttskivorna.
Fäst ihop kanterna på ett par ställen med tandpetare.
Vänd schnitzlarna först i vetemjöl blandad med salt och peppar.
Sen i uppvispat ägg blandat med senap och sist ströbröd.
Låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar.
Bryn lite margarin eller smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på svag värme 3 – 5 minuter på var sida.
Servera potatisklyftor eller kroketter och grönsaker till.

image_pdfimage_print