Kycklingrätter

Viktigt att hantera rå kyckling rätt.
Diska kniven och rengör skärbrädan ordentligt. Diska helst i diskmaskin.
Bästa sättet att använda särskild kniv och skärbräda till kyckling.
Tvätta händerna noggrant efteråt.
Innertemperaturer:
Hel kyckling med ben 72-75°
Kycklingfilé 65° – 70°

Baconlindad kyckling
Het kycklinggratäng med ris
Festkyckling med ris och sallad
Gordon bleu med broccoli och ugnstekta tomathalvor 
Kyckling i vinsås med kulpotats
Kycklingsovlaki med ris och sallad
Kycklingpasta med feta
Piri piri kyckling med ris och bröd
Paella 
Kinawok och ris eller nudlar
Vietnamesisk wok och jasminsris
Kycklingwok med nudlar
Kycklingspett, sataysås eller currysås och jasminsris
Kyckling Vindaloo, basmatiris, raita och naanbröd
Indisk currykyckling, saffransris, naturellyoghurt och naanbröd
Nasi goreng
Kryddig kyckling i ugn med ris, quinoa eller blomkålsris och sallad
Flygande Jacob
Szechuankyckling
Chicken bites
Thai curry

image_pdfimage_print