Baconlindad kyckling

 

Baconlindad kyckling med fyllning

2 port
2 st små kycklingfilér (á 125 – 150 g)
½ ask ostkräm med örter och vitlök
½ pkt Bacon

4 port
4 st små kycklingfilér á (125 – 150 g)
1 ask ostkräm med örter och vitlök
1 pkt Bacon

Skär en skåra i kycklingen och fyll den med ostkräm
Linda baconet runt filéen. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör.
Placera kycklingen i en liten ugnssäker form
Grädda på 175 grader ca 30 – 40 minuter.
Kolla att den är genomstekt men inte torr.

Servera med sallad, ris eller hasselbackspotatis.

Tips! Det går att använda philadelphiaost och hackade soltorkade tomater till fyllningen.

Hasselbackspotatis:

3 medelstora potatisar per portion
smält margarin eller smör (för pensling)
salt

Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom.
(det går lätt om man lägger dem mot kanten på en skärbräda,
eller använda en träslev under då man skivar)
Ugnstemperatur 200 – 225 grader ca 45 min. Strö över ströbröd mot slutet.

image_pdfimage_print