Festkyckling

Festkyckling 2 port
Servera med ris och sallad

2 st kycklingfilé (gärna majskyckling)

1 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk margarin
1 tsk curry
1/4 dl buljong
1 dl créme fraiche
hackad persilja
citronskivor

Dela kycklingfiléerna i tre bitar. Vänd dem i mjölet blandat med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och låt curryn fräsa i matfettet någon minut.
Lägg i kycklingbitarna och bryn dem långsamt vackert bruna runtom.
Lägg över kycklingbitarna i en gryta.
Vispa ur stekpannan med buljongen och sila skyn ner i grytan.
Låt kycklingen småputtra i ca 30 minuter.

Lägg kycklingbitarna på serveringsfat och håll dem varma.
Vispa ner créme fraiche i skyn i grytan och låt såsen småkoka en stund.
Smaka av med mera kryddor om det behövs. Häll såsen över kycklingen.
Garnera med persilja och citronskivor.

Servera med ris och sallad.

image_pdfimage_print