Het kycklinggratäng

Het kycklinggratäng 2 port
med ris och sallad

2 kycklingfilé
kycklingkrydda
½ paprika
1 banan
1,5 dl gräddmjölk
1 msk majsenamjöl
1 vitlöksklyfta
½ tsk curry
½ tsk Sambal Oelek
1 msk Mango Chutney (green label, orginal taste)
salt

Strimla kycklingen och stek i lite olja. Krydda med kycklingkrydda.
Strimla paprikan och fräs den i stekpannan. Skiva bananen.
Varva allt i en ugnsäker form.
Häll gräddmjölken i stekpannan med och red med majzenamjöl utrört
i lite vatten. Smaksätt med pressad vitlök och curry.
Slå såsen över alltsammans.
Grädda 20 min i 200 graders ugnsvärme.
Servera med ris och sallad.

 

Tips! Det går bra att använda grillad kyckling i bitar.

image_pdfimage_print