Kycklingspett

 

Kycklingspett 2 port
Serveras ned sataysås eller currysås och ris

2 st kycklingfilé

Marinad:
1 msk sesamolja eller rapsolja
1 msk kycklingfond
½ tsk Sambal oelek
lite pressad citron eller lime
Stekning:
Kycklingkrydda

Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Blanda marinaden.
Låt kycklingen marinera minst en timme, gärna ett dygn.
Trä upp varje kycklingbit på spett. Träspett behöver ligga i blöt
en stund.
Krydda spetten med kycklingkrydda och stek i 200 – 225 grader, ca 20 min.
Vänd efter halva tiden. Servera med kokt ris eller nudlar och sataysås alt. currysås.

Sataysås: 2 – 3 port
1/2 dl salta jordnötter
1/2 dl kokosmjölk eller grädde
1/2 dl vatten
1/4 hönsbuljongtärning
½ tsk majzenamjöl
1 tsk pressad lime

Mixa nötterna till pasta. Blanda därefter samtliga ingredienser i en panna och koka upp det hela, rör om hela tiden.
Om du inte gillar jordnötter, kan du servera en currysås istället.

Currysås 2 port: (smal variant)
1 dl mjölk
1/2 msk mjöl
salt, vitpeppar
curry
matlagningsgrädde

Blanda mjöl med kall mjölk, rör om hela tiden.
Koka upp och låt sedan sjuda sakta i några minuter.
Smaka av med kryddor och en skvätt matlagningsgrädde.

image_pdfimage_print