Piri piri kyckling

piripiri

Piri piri kyckling 2 port
(Portugisisk nationalrätt)

2 – 3 kycklingklubbor, lårfilé eller bröstfilé
Grönsaker:
2 schalottenlökar i mindre bitar
2 tomater i klyftor
½ gul paprika i bitar

1 liten burk kokta stora vita bönor (ca 200 g)
Flingsalt och svartpeppar
Persilja eller koriander till garnering

Marinad / rub:
2 st vitlöksklyftor pressade
1 msk olivolja (+ 1 msk till pensling)
½ msk soja
½ msk ketchup
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk farinsocker
½ tsk paprikapulver
½ tsk torkad timjan eller oregano
½ tsk torkad piri piri
1 krm salt
Svartpeppar

Blanda marinaden, bred den över kycklingen och låt marinera ca 1 timme.
Lägg  grönsakerna i en ugnsform och kycklingen ovanpå.
Sätt ugnsformen i ugnen på 200 grader. Pensla med olja vid behov.
Tillsätt vita bönorna efter en halvtimme.
Rätten skall vara i ugnen tills kycklingen är klar ca 45 – 60 minuter.
Strö över lite extra svartpeppar och ev. flingsalt.
Garnera med färsk persilja eller koriander.
Servera med vitt bröd och aioli eller ris.

 

image_pdfimage_print