Szechuankyckling

Szechuankyckling 2 port

250 – 300 g kycklingfilé
Marinad:
½ msk kinesisk soja
½ tsk balsamvinäger.

 

2 msk neutral olja (tex rapsolja)
1 tsk szechuanpeppar (mortlad)
50 g morot i tunna strimlor
50 g paprika i strimlor
50 g purjo i strimlor
1 msk grovriven ingefära
2 vitlöksklyftor i skivor

.
Sås:
1,5 msk hönsfond eller kycklingbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 tsk ketchup manis
1 msk majsenaredning

 

Skär kycklingen i strimlor eller tärningar. Blanda ihop soja och balsamvinäger till marinad.
Tillsätt kycklingstrimlorna och låt marinera 20 minuter.

Hetta upp olja i en stek/wokpanna och woka kycklingen snabbt tills den är nästan klar. Ta upp den.
Rengör stek/wockpannan.
Fräs szechuanpepparn i matolja tills den doftar. Tillsätt morot, paprika, purjolök,  ingefära och vitlöken i oljan.
Wocka några minuter.
Blanda i kycklingen, häll över såsen. Rör om och wocka på ganska hög värme någon sekund.
Servera med ris.

 

 

 

 

image_pdfimage_print