Laxsallader

pastasalladlax400

Laxsallad med pasta och fetaost 2 port

150 g lax i tärningar
olja
100 g kokt pasta (fjärilar eller fusilli)
100 g fetaost
75 g ärtskidor
125 g körsbärstomater
10 svarta oliver
ev. räkor

Dressing:

2 msk olivolja
lite senap
salladskrydda
Koka pastan.

.
Stek laxen i olja några minuter så den blir genomstekt.
Tärna fetaosten. Tina ärterna och halvera tomaterna. Blanda alltsammans.
Blanda ihop dressingen och häll över salladen.

Servera med bröd.

Laxsallad 2 port

200 g gravad lax
2 skivor vitt bröd till krutonger
½ schalottenlök
1 avocado
1 tomat i klyftor
1 msk valnötter
Olika sortens sallad
2 ägg

Dressning:
1,5 msk valnötsolja
½ msk mild vinäger
½ tsk osötad senap

Koka äggen ca 7 minuter.

Skiva och strimla laxen. Skär brödet i tärningar och smörfräs dem gyllenbruna.
Skiva löken tunt. Gröp kärnan ur avocadon, droppa eventuellt på citron så den behåller färgen.
Grovhacka nötterna.
Lägg upp och blanda salladen direkt på tallrikarna.
Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen.

Servera ägghalvor och bröd till.

 

 

image_pdfimage_print