Familjepizza

familjepizza400

 

Familjepizza med olika fyllningar

Pizzadeg med jäst:

25 g jäst
1,5 dl vatten (37 grader)
½ dl olja
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
Värm degspadet fingervarmt. Rör ut jästen i spadet
och blanda oljan, saltet och vetemjölet.
Använd elvispens degkrokar.

Pizzadeg med torrjäst:

1 påse torrjäst
1,5 dl vatten (ca 50 grader)
½ dl olja
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl

 

Mät mjöl i en degbunke. Blanda i torrjäst
och salt. Tillsätt 50 gradigt vatten och oljan.
Använd elvispens degkrokar.

Arbeta degen jämn och smidig. Ställ det att jäsa till dubbel storlek.
Arbeta degen smidig på nytt och kavla ut den till en stor kaka på plåten

Krydda passerade tomater med basilika eller oregano och ev.salt. Rör i mjölet.
Bred ut tomatsåsen på degkakan. Lägg den rivna osten ovanpå tomatsåsen.
Strö över strimlat skinka och champinjoner, paprika eller räkor.
Droppa till sist över olja. Pensla även kanterna med oljan.

Grädda pizzan på nedre falsen i 250 graders ugnsvärme 10-12 min. Servera direkt från plåten med en pizzasallad.
Degen räcker till 4 st småpizzor. Gräddas i 275 grader ca 8 min.

Tomatsås:

1,5 dl passerade tomater
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda alltsammans i en kastrull och koka upp.

.
Fyllning: Capricciosa
200 g riven pizzaost
150 g skinka
champinjoner
paprika eller räkor
1 msk olja

Fyllning: Oriental.
200 g riven pizzaost
150 g skinka
2 bananer i skivor
curry och oregano
1 msk olja

.
Fyllning: Kebab
200 g riven pizzaost
Kebabkött
Jalapenjo i strimlor
Vitlök (färsk pressad eller pulver)
1 msk olja
Orientalisk dressing (läggs på den
färdiggräddade pizzan)

Fyllning: Mexicana
200 g riven pizzaost
150 g skinka
1 paprika eller chilifrukt
Tacokrydda
Vitlök (färsk pressad eller pulver)
1 msk olja

Fyllning: skinka
skinka
kronärtskokshjärtan
riven ost
champinjoner

image_pdfimage_print