Kycklingpaj

 

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
2 stora kycklingfiléer (färdiggrillad kyckling)
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
3 st ägg
1/2 tsk salt + 1/2 krm svartpeppar
1 – 2 tsk sambal oelek
lite smör till stekning
1/2 röd och 1/2 gul paprika i strimlor
2 tsk curry
1 dl riven ost

Ugn 225 grader
Mixa  ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diam.
Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Under tiden görs fyllningen.
Nagga pajbotten och förgrädda 10 minuter i ugnen.
Fyllningen:
Strimla och stek kycklingen.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och sambal oelek.
Fräs curry och paprika i smöret.
Fyll pajskalet med kyckling, äggstanning och paprika överst.
Strö över den rivna osten.
Grädda pajen i 225 graders ugnsvärme 30 minuter till.

 

 

 

 

image_pdfimage_print