Bakad potatis med olika fyllningar

Bakad potatis

1 bakpotatis per portion

Skölj potatisen och picka med gaffel.
Baka i 200 grader ca 1 timme, ev. mer tills den är mjuk.
Ta ut potatisen, skär ett snitt och tryck på sidorna så den öppnar sig.
Servera potatisen med smör och salt, eller med fyllning.

Bakade potatishalvor

Dela stora potatisar i två halvor. Pensla med olivolja och strö på salt.
Baka i 200 grader tills potatisen är mjuk.

Olika fyllningar:

Kycklingfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g grillad kyckling i tärningar
½ tsk curry
ev. sambal oelek

Räkfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
50 g rensade räkor eller kräftstjärtar finfördelade
dill
citronpeppar

Skinkfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g rökt skinka i tärningar
italiensk salladskrydda
ev. knaperstekt bacon som topping

Bacon – Philadelphiaröra 1 port:
1/2 dl Philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1/4 tsk Sambal oelek
50 g knaperstekt bacon

Vegetarisk fyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g fetaost
2 soltorkade tomater i olja, finfördelade
salladslök och vitlök

 

 

 

 

image_pdfimage_print