Grillpotatis

grillpotatis1

Grillpotatis

2 port:
350 g färskpotatis (små jämnstora)
1,5 msk citronolivolja (alt. olivolja med lite rivet citronskal)
1,5 msk hackad färsk dill
1/2 tsk citronpeppar
flingsalt

4 port:
700 g färskpotatis (små jämnstora)
3 msk citronolivolja (alt. olivolja med lite rivet citronskal)
3 msk hackad färsk dill
1 tsk citronpeppar
flingsalt

Tvätta potatisen och koka den nätt och jämnt mjukt.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn potatisen lätt med dill och citronpeppar. Strö över flingsalt

 

Cajunpotatis

2 port:
4 – 6 potatisar med skal
1 msk olja
1 msk cajunkrydda

4 port:
8 – 12 potatisar med skal
2 msk olja
2 msk cajunkrydda

Cajunkrydda: räcker till flera gånger
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
2 tsk svartpeppar/vitpeppar
2 tsk torkad timjan
½ tsk oregano
1½ tsk cayennepeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Häll oljan i en ugnsplåt med höga kanter.
Värm oljan i ca 4 min. Blanda samman kryddorna till cajunkryddan.
Skär potatisen i bitar eller klyftor. Vänd dem runt i cajonkryddan så
att de blir ordentligt täckta av kryddan. Vänd runt potatisen i den
varma oljan. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen får fin färg.
Under stektiden bör potatisen vändas några gånger. Låt rinna av på
ett hushållspapper.

Servera till grillat kött tillsammans med:
2 dl smaksatt créme fraiche och tomatsalsa.

 

image_pdfimage_print