Potatispuckar

potatispuck400

Potatispuckar

(Smördegsinbakad potatis-och oströra)
ca 5 potatisar
1 ark smördeg på rulle
½ ask cantadouost med vitlök
1,5 dl riven västebottenost
(ev. bacon)
ägg till pensling

.
Skala och koka potatisen, pressa och låt den svalna. Potatismos blandas med färskost och Västerbottens ost.
Vill man ha lite matigare blanda i knaperstekt bacon. Blandas kallt.
Bred ut blandningen på smördegs plattor. Sedan rullar man i hop dom och skär rullen i skivor (ca 2 – 3 cm) som med kanelbullar eller rulltårta.
Sedan läggs dom på smörpapper. Pensla med ägg och strö på lite riven ost.
Grädda i ugnen 10 -15 min i 200 grader tills dom fått fin färg.
Man kan gärna strö på lite persilja för utseendet.
Bra att förbereda och ha i kylen och grädda när det är dags att servera.

.
Tips! Det går även att använda Kall potatismos.

image_pdfimage_print