Potatisterrin

Potatisterrin

2 port:
300 – 400 g potatis
0,75 dl riven lagrad ost
1 vitlöksklyfta pressad
salt
nymalen vitpeppar
1 ägg
0,75 dl mjölk (eller delvis matlagningsgrädde)

4 port:
600 – 800 g potatis
1,5 dl riven lagrad ost
2 vitlöksklyftor pressade
salt
nymalen vitpeppar
2 ägg
1,5 dl mjölk (eller delvis matlagningsgrädde)

Ugn 175 – 200 grader

Skiva potatisen mycket tunt. Varva potatis och ost i smorda portionsformar.
Vispa ihop ägg, gräddmjölk, vitlök, salt och peppar. Grädda ca ½ timme tills potatisen är mjuk.

Tips! Osten kan ersättas med cévreost om man önskar mera sting.
Det går bra att krydda lite extra med basilika och dragon.
Eller dill om terrinen serveras till fisk.

 

image_pdfimage_print