Gratinerade tomater

Gratinerade tomater  4 port

8      st     tomater
10           soltorkade tomater
2,5  dl     brödsmulor av franskbröd
1           gul lök
1     msk kapris
2     kvistar persilja (finhackad)
3     kvistar färsk basilika (finhackad)
8     msk olivolja
salt
1-2 små torkade chilifrukter eller svartpeppar
ströbröd

Dela tomaterna i två delar, ta bort kärnhuset och låt tomaterna rinna av.
Värm upp 4 msk olivolja i en stekpanna och bryn det torra brödet tills de får färg.

Hacka soltorkade tomater i små bitar.
Finhacka löken och fräs den mjukt i stekpanna i 2 msk olivolja
Tillsätt soltorkade tomater, persilja och basilika. Blanda resten av ingredienserna och peppra.
Fyll tomathalvorna  med blandningen och ställ dem i en ugnssäker form.
Strö på ströbröd och ringla över olivolja.
Gratinera i ugnen  225 grader i 15 – 20 min. Låt svalna några minuter.

 

image_pdfimage_print