Cannelloni

Cannelloni 2 – 3 port
(med skinka eller köttfärs)

6 st lasagneplattor (eller 6 st cannellonirullar)
vatten
salt och olivolja

Skink- och mozzarella fyllning:
150 g rökt skinka (eller stekt köttfärs)
60 g mozzarella, Philadelphia- eller ricottaost
100 g riven ost

Tomatsås:
2 dl passerade tomater
basilika, salt och svartpeppar

Gratinering: Smör och lagrad riven ost

Koka lasagneplattorna mjuka i vatten, salt och olja i 8 minuter.
Koka tomatsåsen under tiden.
Strimla skinkan fint. Häll av vattnet från lasagneplattorna och spola dem under kallt vatten.
Lägg skinka och ost på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform.
Häll tomatsåsen över och strö på ost. Gratinera i 225 grader ca 10 -15 minuter.
Servera med sallad och bröd.

Cannelloni med köttfärssås

6 st lasagneplattor (eller 6 st cannellonirullar)
vatten
salt och olivolja

Köttfärsfyllning:
250 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 dl passerade tomater
Lite vatten eller rött vin
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning
basilika
cayennepeppar
svartpeppar

Bryn köttfärsen och den hackade vitlöken i lite olja eller smör,
Häll över passerade tomater och vatten eller rött vin.
Smula ner köttbuljong eller köttbuljongfond.
Smaksätt med basilika, cayenne ooch svartpeppar.
Fyll rullarna med köttfärssås och placera dem i en ugnssker form.

Häll på bechamel och riven ost.
Gratinera i 200 grader ca 20 min.

Bechamel

3 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
salt och peppar

Koka upp mjölken. Blanda vetemjölet med lite vatten och red såsen. Smaksätt med salt och peppar.
Tips! Koka upp mjölken strö över majzenaredning till önskad konsistens. Salta och krydda.

Cannelloni med salcicca och svamp

150 g färsk salcicca
Färsk svamp
1 dl krossade tomater

Lökpulver, vitlökspulver,
basilika och persilja.
Mascarpone, mjölk riven (parmesan)

image_pdfimage_print