Indisk bondsoppa

Indisk bondsoppa 2 port

100 g fläskkött (strimlat eller små tärningar)
½ msk smör
1-2 tsk curry
½ st lök i tärningar
40 g (3 msk) ris (ej jasminsris)
3,5 dl köttbuljong
50 g strimlade morötter
1 dl paprika röd eller grön (tärnad)
2,5 dl mjölk
½ dl vispgrädde
½ msk ingefära
salt och peppar

 

Bryn köttet i smör. Strö över curryn och låt den fräsa med en stund.
Tillsätt lök, ris och buljong. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 15 min.
Tillsätt morötter, paprika, mjölk och grädde. Låt soppan sjuda ytterligare 10 min.
Smaka av med ingefära, salt och peppar.

Fläskköttet går att bytas mot kyckling, använd kycklingbuljong istället.
Mjölkfri soppa: Byt smör mot olja, mjölk och grädde mot cocosmjölk.

image_pdfimage_print