Toscanasoppa

Toscanasoppa med bönor 2 port

75 g blandade bönor (tex vita och kidney)
½ gul lök
75 g morötter
75 g squash
75 g rimmat fläsk
3,5 dl grönsaksbuljong
2,5 dl krossade tomater
2 msk vitt vin
rosmarin, basilika, timjan
½ lagerblad
1 vitlöksklyfta

150 g potatis (kan uteslutas)

Blötlägg bönorna i saltat vatten över natten.
Skölj och koka i nytt lättsaltat vatten ca 1 timme. Låt rinna av.
Ansa, skölj och skär lök och grönsakerna i bitar. Hacka fläsket och stek det lätt.
Lägg över i en gryta, tillsätt lök, morot, squash, buljong, tomatkross, vin och kryddor.
Pressa ned vitlöken. Koka upp och låt puttra i 20 min. Skala potatisen och koka den separat.
Tillsätt bönorna till soppan och låt koka ytterligare 10 minuter.

Servera bitar av kokt potatis i soppan.

Tips! Använd burkbönor som inte behöver blötläggas.

 

 

image_pdfimage_print