Blomkålsoppa

 

Blomkålsoppa 2 port

0,5 st blomkål, stor
2,5 dl vatten
2 dl lättmjölk
1 st grönsaksbuljong, tärningar
0,5 st salt
cayennepeppar
75 g sockerärtor
0,5 dl parmesanost, riven

Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten och mjölk med buljongtärningar och lägg i blomkålen.
Koka på svag värme cirka 10 minuter. Mixa soppan tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och cayennepeppar. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i sockerärterna.

Tips! Det går lika bra att använda en vanlig ost istället för parmesan.

 

Krämig potatissoppa med blomkål och broccoli 2 portioner
200 g potatis
100 g  färsk broccoli
100 g färsk blomkål
Purjolök
1  tärning grönsaksbuljong
Vatten

1 dl vispgrädde
salt & peppar

Koka grönsakerna mjuka. Mosa allt med mixerstav
Tillsätt sedan  vispgrädde samt buljongen salta och peppra till bra smak.

Serveras med ett gott bröd gärna med ett kryddigt smör!

image_pdfimage_print