Vegetarisk lasagne

veglasagne400

Vegetarisk lasagne 2 port

Färs-och tomatsås:
175 g vegetarisk färs
1 dl grovriven morot
olivolja till stekning
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl krossade tomater
1 tsk basilika eller oregano
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar

Bechamelsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2,5 – 3 dl mjölk
1 liten aubergine
olivolja
125 g grovriven ost
4 – 5 lasagneplattor (Barilla eller fullkorn)

Stek färsen och morötterna i olja. Tillsätt vitlöken. Häll över tomatkrosset, smaksätt med basilika / oregano, paprikapulver, salt och peppar.
Skiva auberginen på tvären eller längden och pensal med olivolja, krydda med salt och peppar och grilla skivorna i en het grill-eller stekpanna.
Sätt ugnen på 200 – 225 grader. Varva lasagneplattor, färs-och tomatsås, auberginier, ost och bechamelsås. Börja med bechamel i botten och ovanpå. (Två lagr plattor)
Lägg gärna aubergineskivor och riven ost på toppen.
Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera med sallad.

image_pdfimage_print