Afrikansk mat

Marockansk kyckling och cous cous med saffran
Marockanska biffar och cous cous med mango, tomat och russin
Taginegryta med cous cous eller ugnstekt sötpotatis
Harissa köttbullar i pitabröd, yoghurtsås och sallad
Afrikansk currygryta
Jollof rice (Benachin) – risrätt med olika grönsaker, ex. tomat, paprika, morötter…Lammkött, fläskkarré eller kyckling
Sötpotatis i ugn
Afrikansk bröd – Chapati och Khobz

Afrikansk mat

Den Afrikanska matkulturen varierar mycket från det kryddstarka till mildare.
Eftersom Afrika är ett stort kontinent har den influerats av andra länders mattraditioner. Mat- och dryckesvanor skiljer sig beroende på var i Östafrika Västafrika, Centralafrika, Nordafrika och Sydafrika man befinner sig.
I Tunisien är maten starkt kryddad med tex harissa. Marocanska köket är värdberömt och Tajine härstammr just från Marocko.
Etiopien kryddar sin mat med berber. I hela Afrika används ofta frukt i maten.

För att få den Afrikanska toutchen på mat, finns det att köpa Afrikanska kryddblandningar:
Tex: African Durban Curry, Green Harissa, Chermoula och Piri Piri.

image_pdfimage_print