Harissa köttbullar

 

 

Harissa köttbullar 4 port

500 g köttfärs
ströbröd
vatten
½ riven gul lök
smör eller olja
3 msk creme fraiche
1 msk finhackad persilja
1 msk harissa
1 tsk malen ingefära eller lite riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt

Blanda ströbrödet och vatten i en bunke, låt svälla en stund.
Riv löken och bryn den i smör eller i olja. Flytta över löken i bunken.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en smidig smet.
Rulla 20 stora  köttbullar och bryn den i stekpanna med smör.
Efterstek i 225 graders ugnsvärme ca 10 – 15 minuter.

Serveringsförslag:

Alt.1: Servera köttbullarna i pitabröd med yoghurtsås och sallad.
Alt. 2: Eller med tomatsås och Marockansk cous cous.
Alt. 3: Servera köttbullarna med ugnsstekta  rotsaker.

Ugnsstekta rotsaker:
Sötpotatis, potatis, squash, tomater (valfritt)
Skala och skär rotsakerna och tomaterna i klyftor.
ringla lite olja och lite flytande honung
Strö över lite salt och peppar.
Stek i 225 graders ugnsvärme ca 25 – 30 minuter

image_pdfimage_print