Marockansk kyckling

marockanskkyckling400

 

Marockansk kyckling 4 port

600 g benfri kycklinglårfilé eller kycklingfilé

Kryddblandning:
2 vitlöksklyftor pressas
2 tsk spiskummin
2 krm  harissa
2 krm piri piri
½ pressad citron
1 tsk flingsalt

Olivolja till stekning

3 dl vatten
1 msk kycklingfond
½ – 1 påse saffran
8 coctailtomater

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen till lagom bitar.
Marinera bitarna i kryddblandningen ca 30 minuter, eventuellt längre.
Bryn kycklingen i olja och lägg den i en ugnsfast gryta med lock.
Blanda ihop vatten, mjöl och saffran, häll över kycklingen.
Tillsätt tomaterna. Ugnstek 30 minuter.
Ta av locket och låt stekas i 30 minuter till.

Marockansk cous cous med saffran 4 port

2 msk olivolja
1 påse saffran
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl cous cous

Fräs saffran i olivolja, tillsätt vattnet och grönsaksbuljongtärningen.
Koka upp. Tillsätt cous cous och låt det svälla under lock.

Tips! Det går bra att tillsätta grönsaker i cous cous. Tex djupfryst gönsaksblandning med ärter, majs, paprika och broccoli.
Eller tärnade blötlagda aprikoser eller russin.

 

image_pdfimage_print