Thai currypajer

Thailändska currypajer

2 ark färdig smördeg, lätt tinad

Fyllning:
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk red currypasta
200 g mager fläskfärs
salt och svartpeppar

4 dl vegetabilisk olja till fritering

Hetta up oljan i en wok eller stekpanna och stek vitlöken gyllengul.
Tillsätt sedan färsen, salt o peppar och stek tills köttet är färdigt.
Sänk värmen och blanda väl och ta sedan bort från värmen. Låt svalna.
Ta två blad deg och kavla dem på längden tills de är dubbelt så långa.
Dela varje deg i tre delar, det blir 6 stycken.
Fördela fyllningen på varje del och vik till trekantiga paket.
Nyp ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
Vrid pajdegsspetsarna in mot mitten.
Fritera pajerna i en wok eller kastrull.
Serveras till soppan.

image_pdfimage_print