Thaisallader

 

Thaisallad 4 port:

200 g morot
200 g vitkål
lite salt
jordnötter
riven kokos

Dressing:
4 msk olja
1 msk vinäger
1 msk pressad lime
pressad vitlök
finhackad chili

Grovriv moroten och strimla vitkålen.
Slå över dressingen och strö på jordnötter och kokos.

Mangosallad

1 paket fryst mango
2 tomater
6 salladslökar

Dressing:
2 msk neutral olja
1 msk limesaft
salladskrydda

Tina mangon. Skär tomaterna i tärningar. Skiva salladslöken, använd inte den hårda delen. Blanda ingredienserna till salladen.

Häll över dressingen och blanda försiktigt. Låt salladen stå i kylen ett par timmar.

Mangosalsa med paprika och tomat 4 port

1 fintärnad mango eller 200 g fryst mango
2 tärnade tomater
½ fintärnad gul paparika
salldslök

Dressing:

limesaft och riven limeskal ½ lime
1 tsk vinäger
1 tsk strösocker
½ tsk salt
½ tsk sambal oelek

Mango- och papayasalsa 4 port:

1 liten mango i tärningar
1 liten papaya i tärningar
1 msk färsk koriander eller persilja hackad
3 salladslökar skuren på sniskan

Dressing:

Saft och skal från en lime
½ spansk peppar eller chilipeppar
3 msk olivolja
salt och peppar
Blanda frukt och grönsaker.
Slå över dressingen, låt stå i kylen några timmar.
Blanda allt och låt stå och dra en stund.

image_pdfimage_print