Kyckling Marengo

Kyckling Marengo

500 g kyckling
smör
Hackad lök
salt
2 dl passerade tomater
1,5 dl vitt vin
kycklingfond
riven citronskal (av 1/4 citron)
1/2 – 1 tsk torkad timjan
1/2 – 1 tsk torkad dragon
Svartpeppar
ev. cayennepeppar

Smörstekta färska champinjoner i skivor
1 riven vitlöksklyfta

Till servering:
Lite klickar av créme fraiche
och hackad persilja

1. Tvätta champinjonerna, skiva dom och stek i smör. Ta upp i en skål.
2. Dela kycklingen i portionsbitar eller i grytbitar och bryn i smör. Salta.Tillsätt löken och låt den brynas med en stund. Tillsätt tomaterna, vinet, kycklingfond och riven citronskal. Lägg alltsammans i en gryta. Lägg i kryddorna och låt sjuda ca 20 minuter.
3. Tillsätt champinjonerna i grytan och riven vitlök.
Låt grytan sjuda ytterligare 5 -10 minuter.

Servera med potatis eller ris och vitt färskt bröd.

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print