Fyllda auberginer

 

Fyllda auberginer 4 port

2 stora auberginer
2 dl olivolja

Fyllning:
2 msk olivolja
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
2 dl ris
400 g köttfärs eller lammfärs
75 g fetaost
salt
peppar
mynta
riven ost till gratinering

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginierna på längden. Lägg dem i ugnsform med snittytan upp.
Snitta några skåror på köttsidan och häll i olja. Spara lite olja till fyllningen.
Baka auberginerna i ugnen tills de är mjuka.

Fyllning:
Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i olja. Tillsätt riset och koka tills riset är nästan klart.
Skrapa inskråmet från auberginierna och blanda det med riset. Stek färsen och blanda med ris, fetaost och aubergineröran. Låt koka ihop ca 15 minuter. Tillsätt mynta, salt och peppar.

Fyll auberginerna med färsröran och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten har fin färg.

 

image_pdfimage_print