Fyllda paprikor

Fyllda paprikor 4 st (Pipiries yemistes)
.

4 medelstora gröna paprikor
½ dl olivolja
1 finhackad gul lök
400 g köttfärs
1- 2  pressade vitlöksklyftor
1 dl okokt ris
2-3 msk hackad persilja
2 skalade och hackade tomater
1,5 tsk salt
Salt, peppar
Topping: Smör + rivet bröd
I formen: 1,5 dl tomatjuice

Skär ett lock vid stjälken på paprikorna, tag bort fröhuset och skölj dem.
Lägg dem i kokande saltat vatten och låt dem koka i 5 minuter, samt låt dem rinna av.
Häll olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och köttfärs och rör om med en gaffel.
Lägg i ris, hackad persilja, tomater salt och peppar. Låt allt sjuda i 10 min.
Fyll paprikorna med blandningen samt lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda rivet bröd med smör och klicka ut lite på toppen av varje paprika. Häll tomatjuice vid sidan om paprikorna i formen.
Grädda i medelstark ugnsvärme 175 – 200 grader ca 45 – 55 minuter.
Servera med tzatziki och grekisk bröd.

 

image_pdfimage_print