Grekiska biffar

Grekiska biffar 4 port

400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 msk finhackad lök
1 ägg eller äggula
pressad vitlök
timjan eller oregano
1 tsk salt
svartpeppar
fetaost

Låt ströbrödet svälla i vätska. Skär fetaosten i tärningar. Fräs löken i smör eller olja.
Blanda ihop färs, lök, vitlök, ströbröd, ägg och kryddor. Arbeta färsen i bunken och blanda i fetaosten.
Forma biffar av smeten och grilla båda sidor tills de är genomstekta.

Grekisk potatis

2 port:
400 g potatis
Oregano eller timjan
Flingsalt
Svartpeppar

4 port:
800 g potatis
Oregano eller timjan
Flingsalt
Svartpeppar

Skala potatisen och dela dem i stora bitar.
Koka potatisen 5 minuter i saltad vatten. Ta upp dem.
Fördela dem i en ugnsform, gärna teflon. Häll över olivolja.
Ugnsbaka 225 grader ca 30 – 40 min, tills potatisen känns knapriga utanpå och mjuka inuti.
Vänd potatisen under tiden så dem får vacker färg på alla sidor. Salta och krydda.

Tomatsås:
Fräs skivad eller hackad vitlök i oljan. Tillsätt passerade tomater. Koka såsen 5 minuter på svag värme.
Krydda med basilika eller oregano, salt och svartpeppar.

image_pdfimage_print