Risfyllda tomater

Risfyllda tomater 4 st

4 stora tomater
2,5 dl olivolja
2 gula lökar
1 msk torkad mynta eller basilika
2,5 dl okokt ris
vatten
salt, peppar, ströbröd

.
Skär av ett lock av tomaterna som sparas.
Gröp ur tomaterna med en sked och spara inskråmet.
Hacka löken och fräs i olja.  Tillsätt riset. Låt koka några minuter.
Tillsätt tomatinskråmet som finhackats, 1,5 dl vatten, mynta salt och peppar.
Låt koka ca 10 – 15 minuter.
Fyll grönsakerna med blandningen och ställ dem i en smord form.
Lägg på locken, häll lite olja på varje lock och strö över lite ströbröd.
Häll 1,5 dl vatten i formen.
Baka i 175 – 200 grader i 30 – 40 minuter.
Tomaterna kan göras matigare med lite köttfärs i fyllningen.

.

image_pdfimage_print