Saganáki – friterad ost

saganagi40

Saganáki 4 port
(Friterad ost)

300 g fårost (fetaost)
vetemjöl
5 msk olivolja
8 st citronklyftor
oregano och peppar
.
1. Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. (Finns färdiga skivor)
Vänd dem i mjöl och stek dem på båda sidor i olja.
2. Låt osten rinna av på hushållspapper och servera den med citronklyftor. Krydda med färsk oregano och peppar.

”Saganáki är jättegott som lättlunch med en öl till.”

 

saganakistrimp4

Saganáki med räkor 4 port
(förrätt eller en lunchrätt)

16 scampiräkor
4 tomater, hackade
2 gröna paprikor, hackade
100 g fetaost
4 msk olivolja
salt
Tabasco
20 g paprikapulver
2 dl vatten

Koka allt utom räkorna och osten 2-3 minuter. Sänk värmen
och tillsätt fetaosten skuren i små bitar. Låt sjuda 10 minuter.
Rensa räkorna, bryn dem i olivolja under en minut. Lägg ner
i såsen just före servering. Servera med bröd och öl.

Tips! Uteslut paprikorna och oliverna. Severa rätten med jätteräkor och ris.
Man kan laga rätten vegetarisk, utan räkor.

 

 

image_pdfimage_print