Tzatziki – gurksallad

 

Tzatziki – gurksallad med yoghurt 4 port

6 dl yoghurt naturell (eller äkta grekisk yoghurt)
1 stor grön gurka
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
2 krm malen svartpeppar
3 vitlöksklyftor
finhackad dill (eller persilja)

 

Häll upp yoghurten i kaffefilter och låt rinna av ca 1 timme.
Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda den med salt. Lägg gurkan
i ett durkslag och låt det stå omkring 1 timme så vätskan rinner av.
Blanda samman yoghurt, gurka och olja.
Smaksätt med peppar, vitlök, citronsaft och dill.

 

 

Tzatziki med matlagningsyoghurt 4 port

4 dl matlagningsyoghurt
grön gurka (grovriven)
salt
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
2 krm malen svartpeppar
2 vitlöksklyfta
finhackad dill (eller persilja)
Blanda samman yoghurt, gurka och olja.
Smaksätt med peppar, vitlök, citronsaft och dill.

image_pdfimage_print