Raita

Raita 4 port
Dressing som balanserar den kryddstarka maten

2 dl matyoghurt
1 msk hackad färsk mynta
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Blanda alltsammans.
Serveras till bröd, kött, kyckling fisk och vegetariska rätter.
(Tips! Det finns färdig raitamix som är jättegod att blanda med matlagningsyoghurten.)

 

Gurkraita 4 port:

2 dl matlagningsyoghurt
½ gurka, grovt riven
½ tsk kummin (hel, stött i en mortel)
½ tsk salt
svartpeppar
vitlök (malen eller färsk pressad)
1 krm cayennepeppar
2 msk hackad mynta

Skala och riv gurkan. Lägg den i en sil och låt den vätska av sig.
Finfördela kummin och rosta den i en torr stekpanna.
Blanda ihop alla ingredienser och låt den mogna i kylen.

image_pdfimage_print