Tandoorikyckling

Tandoori kyckling 4 port

2 kycklingfilé eller 2-3 st kycklinglår

Tandoorimarinad:

2 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
2 – 4 vitlöksklyftor
2 – 4 msk riven ingefära
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
4 msk citronsaft
röd karamellfärg

Blanda marinaden, färga den med karamellfärg. (djupröd färg)
Låt marinera i kylen minst 4 timmar (gärna över natten)

Lägg kycklingfileérna på ett galler över ett ugnsfat.
Ugnsbaka i 225 grader 45 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta (innertemp. 65 – 70 grader)

Servera med basmatiris, sallad, naanbröd och raita

Tandoorikyckling 4 port

4 kycklingfiléer
Marinad:
½ dl matlagningsyoghurt
½ dl tandooricurrypasta eller tandoorikryddmix
lite grillkrydda

Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen. Låt kycklingen marinera ca 4 timmar i kylen.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och grilla i 250 – 275 graders grillvärme ca 15 min, ev längre.
Servera med basmatiris, mango chutney, naanbröd och raita.

image_pdfimage_print