Torta di ciccolato

Torta di ciccolato
Chokladkaka

300 g mörk blockchoklad
(minst 70 % kakao )
250 g smör
4 st ägg
6 msk socker
1,5 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 dl espressokaffe
Värm ugnen till 180 grader.
Bryt chokladen i mingre bitar. Smält smör och blockchoklad i en liten gryta.
Ställ den lilla grytan i en större med vatten i och värm tills chokladen och smöret smält.
Blanda väl och låt chokladblandningen svalna något.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt potatismjölet och kakao.
Blanda därefter ner den smälta chokladblandningen i äggblandningen och tillsätt kaffet.
Smörj och mjöla en form med löstagbart botten, häll i smeten.

Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna och stjälp kakan på ett serveringsfat.

Pudra över florsocker så hela kakan täcks och blir vit.

Servera ned vispad grädde.

 

image_pdfimage_print