Polpette al sugo – köttbullar med pasta

ipastafrikadello400

 

Italienska köttbullar med pasta 4 port
Polpette al sugo

4 portioner bandpasta
Vatten
Salt

Köttbullar:

500 g köttfärs
1 dl ströbröd eller vitt bröd
4 msk vatten
1 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
pressad vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
2 ägg

Olivolja till stekning

Tomatsås:
2 dl passerade tomater
1 dl  rött vin
basilika färsk eller torkad
1 pressad vitlöksklyfta eller vitlökspulver
4 tsk köttfond
svartpeppar

Blanda ihop färsen med alla ingredienserna.
Rulla stora köttbullar 3 st per portion.
Bryn köttbullarna i olivolja runt om.

Koka tomatsåsen:
Fräs vitlöken i olja utan att den  får färg.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Lägg i köttbullarna och koka ca 15 minuter.

Under tiden kokas pastan.

Tag upp köttbullarna, blanda såsen med pastan.
Lägg pastan i tallriken och köttbullarna ovanpå pastan.
Strö över riven ost.

 

 

image_pdfimage_print