Pasta alla carbonara

 

pastacarbonara400ny

Pasta alla carbonara  – Pasta Carbonara 4 port
(Kolarhustruns pastarätt)

4 port pasta(ca 280g)
2 pkt bacon eller rimmat fläsk i strimlor / tärningar
olivolja och smör
1  vitlöksklyfta
4 äggulor
Svartpeppar, grovmalen
1,5 dl riven parmesan

Koka pastan i saltad vatten. Låt rinna av.

Vispa ihop ägg och salt under tiden som pastan kokar.
Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk.
Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter.
Ta upp vitlöken som kastas.
Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon och strö över svartpeppar.
Rör om och dra kastrullen från värmen och häll ner äggulorna och hälften av osten under ständig omrörning.
Lägg upp på tallrikar. Strö över extra svartpeppar och resten av osten.

OBS! Äkta Italiensk Pasta alla carbonara  innehåller ingen grädde.

image_pdfimage_print