Het fläskcurry

Het fläskcurry 6 port

ca 1 kg fläskfilé
2 gula lökar
4 tomater (eller krossade tomater)
1 tsk kumminfrön
olja till stekning
4 tsk curry
2 tsk torkad koriander
4 vitlöksklyftor
1/4 chilifrukt eller lite tabasco
5 dl köttbuljong
salt
2 msk färsk koriander till garnering
Ljus majzenaredning

 

.
1. Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka löken.
Klyfta tomaterna.
2. Rosta kumminfröna någon minut i en torr panna.
Tillsätt olja och fräs köttet tills det fått fin färg. Strö på
curry och låt det fräsa med en stund.
3. Tillsätt pressad vitlök, lök och tomater. Finhacka chilipepparn
och tillsätt den.
4. Häll buljong och sjud grytan i 15 min. Smaka av med salt.
5. Strö över majzenaredningen. Sjud tills den tjocknar.

.
Garnera gärna med färsk koriander.
Servera kokt ris, mjuka tacos eller roti till.

Roti 6 st

2,5 dl vetemjöl (gärna durumvetemjöl)
½ tsk salt
1 tsk olja
ca 1,2 dl vatten

Blanda ingredienserna till en smidig deg, använd elvispens degkrokar.
Dela degen i 6 delar. Kavla till tunna runda bröd på en mjölad bakbord.
Stek bröden 1-2 minuter på varje sida i en oljad stekpanna.
Bröden skall vara brunfläckiga. Äts direkt.

image_pdfimage_print