Sopa de pollo – Kycklingsoppa

 sopadpollo400

Sopa de pollo
Mexikansk Kycklingsoppa 4 port

2 – 4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g salladskyckling
kycklingkrydda
2 röd chilifukter (strimlad eller hel)
1 liter vatten
4 msk kycklingfond eller 2 buljongtärningar
1 st grovriven morot
250 g squash (tärningar)
2 st lime (pressad)
3 msk hackad persilja
ev. salt

Till servering:
Riven parmesanost

Krutonger:
Skär vitt formfranska i tärningar, rosta i ugn 200 grader eller i stekpanna med lite olja
Eller servera soppan med färsk bröd.

Tina kycklingen, strö över kycklingkrydda.
Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och stek vitlöken. Lägg i chilin och slå på hönsbuljongen.
Tillsätt morötterna, squashen och limesaften. Koka  i 5-10 min.
Lägg i kycklingen och sjud soppan  ytterligare ca 5 min.
Strö över persilja.
Servera med parmesanost och krutonger eller bröd.
Tips! Det går utmärkt att använda grillad kyckling (utan skinn) som tärnas
och kryddas med kycklingkrydda.
Chili kan tillsättas hel och låt den koka med i soppan.

 

image_pdfimage_print