Albondigas al chipotle

Mexikanska köttbullar med chipotlesås 4 port
Albondigas al chipotle

1,2 dl majsmjöl
1 dl varmt vatten
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 ägg
lite salt och svartpeppar
ev. Tacokrydda (minska på saltet)

 

Blanda majsmjöl och vatten.
Blanda färs, ägg och mjölblandningen.
Pressa vitlöksklyftan. Knåda väl.
Tillsätt salt och kryddorna medan du knådar.
Ställ åt sidan.

Sås:
1 gul lök (hackad)
4 st pressade vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater (400g)
1 msk chipotlepasta på burk
1 dl vatten
Tacokydda
1 köttbuljongtärning

.
Fräs löken i olja utan att den får färg.
Tillsätt vitlöken och passerrade tomater och koka 5 min.
Tillsätt buljong och chipotlepastan. Krydda.
Rulla köttbullar, stora som pingisbollar, lägg i såsen.
Höj värmen och låt koka 3 min under lock. Sänk värmen
och låt sjuda 15 min. Vänd bullarna försiktigt en gång.
Krydda såsen med Tacokrydda efter smak.
Servera med ris.

Obs: chipotle är rökta jalapenjofrukter.

image_pdfimage_print