Curros

CHURROS

3 dl vatten (eller mjölk)
100 – 125 g smör
0,5 tsk salt
1 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
3 stora ägg

olja rapsolja
kanel 1 msk
socker 1 dl

1. Koka upp vatten, salt, socker och smör i en kastrull. Rör sedan i mjölet.
Rör tills degen släpper från kanter, tills det blir som degboll.
Låt svalna lite. Vispa i äggen ett i taget med hjälp av elvisp.
Spritsa degen med spritspåse.
Skulle degen vara alltför tjock, kan du ta i lite vatten till.

2. Fritering
Värm olja i en kastrull eller fritös. Spritsa i churrosen direkt i den varma oljan (180 grader) men bara några stycken i taget.
Vänd efter 2 minuter, fritera andra sidan 2 minuter.
När de fått gyllenbrun färg tas dem upp och låt oljan rinna av på hushållspapper

Churros smakar bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering.
Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet.

image_pdfimage_print