Gazpacho

 

Gazpacho (kall grönsakssoppa) 2 port

1 paprika
3 tomater
1/4 gurka
1 vitlöksklyfta
½ lök
2 skivor vitt bröd utan kanter
½ liter grönsaksbuljong
1 msk olivolja
1/4 pressad citron (eller vinäger efter smak)
1 tsk salt
½ krm peppar
tabasco, sambal oelek, eller cayennepeppar

Krutonger:
2 skivor vitt bröd utan kanter
1,5 msk olivolja
1/4 tsk gourmetsalt – fingersalt
1/4 tsk paprikapulver

.
Gazpacho (kall grönsakssoppa) 4 port

2 paprika
6 tomater
½ gurka
2 vitlöksklyftor
1 lök
4 skivor vitt bröd utan kanter
1 liter grönsaksbuljong
2 msk olivolja
½ pressad citron (eller vinäger efter smak)
2 tsk salt
1 krm peppar
tabasco, sambal oelek, eller cayennepeppar

Krutonger:
4 skivor vitt bröd utan kanter
3 msk olivolja
½ tsk gourmetsalt – fingersalt
½ tsk paprikapulver

 

Börja med krutongerna. Skär brödet i små tärningar. Lägg dem i en skål och blanda med olja, lite salt och paprikapulver.
Häll brödet på en plåt och sätt den i 200 graders ugnsvärme ca 10 min för att få färg.
Skär paprikorna och tomaterna i bitar, hälften av gurkan och halva löken.
Mixa alla ingredienserna till soppan i matberedare och kör till jämn konsistens.
Blanda den kalla grönsaksbuljongen, olja och citron. Smaka av och strö på persilja eller gräslök. Skär resten av gurkan och löken i tärningar och servera med krustaderna.

image_pdfimage_print