Ropa Vieja

ropavieja400

Ropa Vieja ”gamla kläder”
Kanarisk pytt i panna

4 port:

ca 200 g köttbitar  (rester från gårdagens köttgryta)
2 st chorizo
ca 300 g  kokt potatis eller klyftpotatis i bitar
150 g kikärter (färdigkokta)

olivolja
1 gul lök, finhackad
1 – 2 st vitlöksklyftor finhackade
3 tomater, finhackade
1 grön paprika, finstrimlad
2 tsk paprikapulver
1 påse saffran
1 lagerblad
½ tsk timjan
svartpeppar
bladpersilja, finhackad
1,5 dl vitt vin
vatten
salt

 

Tärna potatisen i mindre bitar, stek dom och lägg åt sidan.
Skär köttbitarna och chorizon i mindre bitar och lägg dom åt sidan.
Förbered grönsakerna.
Börja med att sautera löken på låg värme i olivolja.
Tillsätt finhackade tomaterna och strimlad paprika.
Krydda med peppar, timjan, saffran, lagerbladet, persiljan och paprikapulvret.
Tillsätt vinet, sedan köttet och chorizon. Fyll på med vatten tills ingredienserna precis täcks.
Låt sjuda tills vattnet försvinner. Tillsätt de potatis och kokta kikärterna mot slutet så de blir varma.

image_pdfimage_print