Tortilla Espanola – Spansk omelett

tortilla400

 

Tortilla espanola – spansk omelett med potatis

6 potatisar (medelstora)
1 gul lök
olja
6 ägg
1 tsk salt

Skala och skiva potatisen, som läggs i en skål med vatten. Ta upp potatisskivorna och lägg på en kökshandduk, torka bort vattnet. Skala och hacka löken.
Häll olja i en stekpanna. OBS! ej för het. Stek potatis och lök tills det blivit mjuka och fått lite färg. Salta.
Ta upp potatisen och löken.
Vispa upp äggen med en gaffel, tillsätt potatis och lök.
Häll mera olja i stekpannan. Häll blandningen i och stek gyllenbrun 4 minuter, vänd omeletten med hjälp av tallrik (tillsätt mera olja) och stek 4 minuter på andra sidan.
Sätt stekpannan ca 24 cm i diam. i ugnen på 175 grader några minuter tills äggsmeten har stannat.
(Kolla att handtaget klarar ugnsvärme, eller grädda i en liten ugnsform)
Skär i trekanter.

Tips! det går snabbare att tillaga tortillan med kokt potatis.

Tortillan kan ätas varm eller kall.

 

image_pdfimage_print