Fylld aubergin

Turkiska fyllda auberginer

4 långsmala auberginer
olivolja
2 stora, gula hackade lökar
4 pressade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
150 g fetaost i tärningar
2 dl hackad persilja
salt och peppar

Till gratinering:
1 1/2 dl riven ost
2 – 3 tsk ströbröd
.
Gör en djup skåra längs efter auberginerna och vik ut dem lite.
Salt i skåran och låt auberginerna ligga ca en halvtimme så att vattnet dras ut.
Stek auberginerna i olja. Låt dem rinna av en stund och lägg dem i en ugnssäker form.
Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt tomaterna, fetaosten, samt persiljan. Salt och peppra.
Fyll blandningen i auberginerna. Strö på ost och ströbröd och gratinera i 225° C i 25-30 min. Servera med råris.

image_pdfimage_print