JULGODIS

Chokladtryffel
125 g mörk blockchoklad (smält i vattenbadet)
125 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk pulverkaffe
2 tsk konjak eller rom
Blanda alltsammans. Ställ massan kallt någon timme och forma till bollar som rullas i kakao.
Farmors marsipangodis
5 dl skållad och skalad sötmandel
2 dl florsocker
3 msk vatten eller äggvita
Mal mandeln och mixa ihop med florsockret och vattnet. Forma till bollar.
Blanda röd hushållsfärg med lite vatten och rulla bollarna så dom blir färgade.
Rulla sedan i strösocker.
Chilitryffel ca 25 st
1 dl vispgrädde
2 msk margarin
3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
175 g mörk choklad 70 % kakaohalt
1/2 tsk röd chili
Röd chili till garnering
Bryt eller hacka chokladen i bitar. Koka upp margarin, grädde, muscovadoråsocker och chili.
Blanda i chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet. Låt svalna något.
Fyll därefter tryffeln i en spritspåse och spritsa ut i formar eller små strutar.
Garnera chilitryffeln med en liten bit chili. Förvara svalt.
Cornflake godis
125 – 150 g cornflakes
200 g kokosfett
3,5 dl florsocker
ca 3 dl kakao
Smält kokosfett, rör i resten av ingredienserna. Skeda små bollar.
Förvara kallt i en burk.
Fritidsdajm
3 msk margarin
3 msk sirap
6 msk socker
1 msk vetemjöl
Koka ihop alla ingredienserna 5 – 10 minuter
Häll ut smeten i en smord form, A4.
Låt stelna i kylen (ca 1 timme)
Skär i rutor.
Mums Mums
1 msk celatinpulver
1 dl vatten
1 dl vatten tillsätts
1 äggvita
3 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Värm celatin och 1 dl vatten på svag värme tills de smält samman.
Tillsätt kallt 1 dl vatten.
Vispa ihop resten av ingredienserna. Vispa med elvisp tills massan blir tjock och pösig.
Garnering:
2 msk kakao
2 dl kokos
Värm kakao och kokos i stekpanna tills de smält samman. Bränn inte vid.
Strö hälften av garnering i en liten långpanna. Klicka ut äggvitemassan över.
Strö över resten av garneringen. Låt stå kallt.
Skär i rutor. Förvara kallt.