Bechamelsås

 

 

Bechamelsås/vit grundsås

2 port:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl kokande mjölk
salt och vitpeppar

4 port:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kokande mjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa.
Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning.
Rör tills konsistensen är jämn.
Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och vitpeppar.
Såsen är klar för användning.

 

Lätt vitsås

2 port

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
salt och peppar

4 port

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och peppar

Koka upp mjölken. Blanda vetemjölet med lite vatten och red såsen. Smaksätt med salt och peppar.

image_pdfimage_print