Baba Ganoush- auberginedipp

 

 

Baba gannoush (auberginedipp)

3 st auberginer
3 st  vitlöksklyftor
0,5 dl pressad citron
0,5 dl  tahina (sesampasta)
1 dl matlagningsyoghurt (kan uteslutas)
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
2 msk olivolja
oliver
persilja

Sätt ugnen på 250°C. Halvera auberginerna på längden och salta. Stek mitt i ugnen i ca  20 – 25 minuter.
Skrapa bort skalet. Skär den rostade auberginen i bitar och lägg i matberedare, eller använd stavmixer.
Mixa den tillsammans med vitlök, citronjuice, tahini och ev. matlagningsyoghurt till en puré.
Smaka av med olivolja, spiskummin, salt och peppar

Servera till nybakat pitabröd.

 

image_pdfimage_print